Aktualności arrow Imprezy arrow Dzierżno arrow Żeglarski piknik rodzinny

Żeglarski piknik rodzinny Utwórz PDF Drukuj Wyślij znajomemu
Redaktor: Jurajski
10.06.2014.

Żeglarski piknik rodzinny za nami. Sobotnia impreza przygotowana dla członków, przyjaciół i znajomych stowarzyszenia wypaliła w 100%.
Dopisali uczestnicy, pogoda, wiatru było tyle ile potrzeba, a dzieciaki do swojej dyspozycji otrzymały trampolinę, piaskownicę, place zabaw, można było pograć w piłkę. Cała impreza miała miejsce w ośrodku szkoły żeglarsko narciarskiej Maytur.

Główną atrakcją pikniku żeglarskiego były regaty na jachtach klasy Omega. Do dyspozycji uczestników zostały przygotowane trzy Omegi i jedna kabinówka z silnikiem zaburtowym. W warunkach (jak widać na zdjęciach) bezapelacyjnie najlepsza okazała się załoga w składzie Ania, Krówka, Beata i Tomek, która zwyciężyła zarówno w swoim biegu eliminacyjnym jak i była bezkonkurencyjna w biegu finałowym. Brawo Panie, no i Tomek ;)).

Łącznie w regatach wzięło udział 6 załóg. Nie zgłoszono żadnych protestów.
Dla wszystkich uczestników został przygotowany grill oraz zimne napoje. Cała impreza okazała się dużym sukcesem, naliczyliśmy około 17 dzieciaków.
Fotorelacja z całej imprezy już w galerii .

« poprzedni artykuł   następny artykuł »